
Servicii
În dezvoltare personală întâlnirile sunt faţă în faţă între psihoterapeut şi client, programate la solicitarea clientului. Şedinţele au durata de 60 minute. Dezvoltarea personală, este și ea o formă de psihoterapie care utilizează şi tehnici de specialitate. În funcție de complexitate, ședințele inițiale sunt destinate interviului și evaluării situației în care se regăsește clientul, situație pentru care a venit la cabinet. Împreună cu psihoterapeutul se stabilește obiectivul începerii procesului psihoterapeutic.
De asemenea, se consolidează relația terapeut-client bazată pe încredere reciprocă. Aceasta este o relaţie interpersonală menită să investigheze natura problemelor clientului în scopul de a le corecta şi a-l elibera pe acesta de suferinţă. Principala responsabilitate a psihoterapeutului este acceptarea, onorarea realitații și creearea relației cu clientul. Singurul moment care există este „acum”, prezentul conştientizat al clientului.
Ce este mai exact dezvoltarea personal și de unde începe ea?
Dezvoltarea personala este un proces psihoterapeutic ce urmărește obținerea unei stări de bine, realizarea unor schimbări de natură să îmbunătațească modul în care o persoană se raportează la situațiile de viață diverse.
Dezvoltarea personală începe atunci când ești conştienţ de corpul tău, de sentimentele, emoţiile, gândurile, abilităţile, aptitudinile şi chiar valorile proprii. Este o cale de autocunoaștere, de autoobservare și descoperire de sine ce va duce la găsirea unor noi capacități și posibilități de rezolvare a diverselor probleme. O bună autocunoaştere conduce la construirea imaginii de sine şi a identităţii personale. Nu putem spune că ne cunoștem pe noi în totalitate, dar contează să începem să o facem.
“Stima și încrederea de sine a unui om, mentalitatea lui, felul în care se percepe pe sine și posibilitatea lui de a evolua, îi vor determina calea în viață. Fiecare om devine atât cât își dă voie să creadă că poate să devină”. Ursula Yvonne Sandne.
Dezvoltarea personală, oferă o cale spre cunoaștere și redescoperire interioară pentru persoanele aflate într-un impas existențial. Astfel, cei care apelează la acest mod de psihoterapie, au ocazia de a schimba felul în care simt și interacționează, de a reîncadra și a gestiona stări conflictuale, blocaje, frustrări și de a aborda strategii noi și creative de dezvoltare personală.
În momentul în care ne asumăm responsabilitatea pentru situația în care ne aflăm și ne hotărâm că vrem să schimbăm ceva, dezvoltarea personală ne poate oferi instrumentele necesare schimbării. Dezvoltarea personală ofera o trusă de prim ajutor, cu ajutorul căreia ne vindecăm rănile sufletești și putem să pornim mai departe la drum.
„Există lucruri pe care le știți, dar nu știți ca le știți; când veți ști ceea ce nu știți că știți, atunci vă veți schimba…” Milton Erickson.